Наближава времето на пролетното почистване, което за хората с алергии се превръща в изпитание. Кихането, течащият или запушен нос, сърбежи на очите и кожата са най-често срещаните алергични симптоми. Комбинацията от всички тях със задачата да почистите дома се превръща в една нелека мисия. Приготвили сме няколко съвета, с които да предотвратите влошаването на симптомите, ако сами се заемете със задачата пролетно почистване.

Не бършете прах на сухо
Това предизвиква мащабно насищане на въздуха в дома с прахови частици – не само дребни, но и едри. Винаги чистете с мокра кърпа или пулверизирайте.

Не ползвайте шампоани за пране на килими
Предопределените за почистване на килими препарати и така наречени шампоани увеличават дълготрайната влажност на килима. Това създава условия за струпване на акари и живи алергени, живеещи в настилките.

Използвайте натурални продукти
Ако изпитвате силни дразнещи алергични симптоми за предпочитане е да ползвате естествени почистващи продукти. Те не дразнят кожата и лигавиците, безвредни са за вас и околната среда и вършат чудесна работа.

Винаги носете ръкавици и маска

Маската, която покрива носа и устата е задължителна, когато почистваме. AllergiesТя предпазва от алергени, фини прахови частици и отключване на алергични симптоми. Понякога дори миризмите от препаратите могат да предизвикат алергична реакция, така че маската ще ви е полезна в много случаи. Ръкавиците също са задължителни, така ще предпазите кожата от агресивните препарати.

Как да избегнем алергиите при пролетно почистване?